top of page

Schilderen

Stel dat je wilt gaan tekenen en schilderen, maar je hebt dat nog nooit of al lang niet gedaan. Dan wordt het tijd om te oefenen met potlood en papier, penseel en verf, krijt en misschien wel viltstift.

Vol goede moed en met een scherp gesneden potlood zit je achter een leeg vel papier… Maar wat nu?

Bij de KVT leer je werken vanuit waarneming en vanuit fantasie. Het werk van moderne kunstenaars kan daarbij een inspiratiebron zijn.

Tijdens deze cursussen wordt er gekozen voor het uitwerken van een opgegeven of zelfgekozen thema en techniek. De diverse technieken zijn o.a. olieverf, acrylverf, houtsnede, gomdruk, monotype of etsen. Ook maken van ruimtelijk werk is mogelijk. Bij ruimtelijk werk wordt veelal gewerkt met diverse materialen, hierbij kun je denken aan hout, karton, papier, papier-maché, gaas, ijzerdraad, leien, stof etc. Dit kan eventueel in combinatie met gebruik - en/of gevonden.

In principe geldt voor al onze cursussen, dat je jouw wensen om met een bepaald materiaal of techniek aan de gang te gaan, kenbaar kunt maken aan de docenten en zij zullen je zoveel mogelijk adviseren.

bottom of page