top of page

KVT Atelier sluit een mooi jubileum jaar af

Bijgewerkt op: 22 mrt.


Jannien Doornenbal en Marianne Molema kijken tevreden terug op het afgelopen jubileumjaar. ‘Het was op alle fronten een geslaagd jaar’ concludeert Jannien. ‘Als voorzitter mag je alleen maar tevreden zijn als je bekijkt hoe alles verlopen is. Allereerst hadden we de Rakustookdag van en voor onze kleigroepen en onze Atelierdag, waarop alle leden een hele dag samen konden tekenen, schilderen en werken met klei bij de prachtige locatie van scoutinggroep St. Bernardus met tussen de middag een uitgebreide lunch. Er was een recordaantal deelnemers en de sfeer was prima.’ Beide onderdelen zijn ook weer toegevoegd voor het programma van 2024.


‘Als klapper hadden we onze expositie tijdens de maquettepresentatie van het bloemencorso. Een mooi ingerichte expositieruimte met daarnaast ons eigen lokaal, waar ook diverse werken te zien waren.’  Terwijl leden bezig waren, konden de bezoekers alles goed bekijken en mochten ze ook zelf wat doen. Vooral de kinderen vonden dit geweldig. ‘Het was precies goed. Mooie werken en veel belangstellenden, maar dusdanig dat iedereen goed uit de voeten kon.’ Ook dit jaar zijn er weer plannen voor een expositie.


Links Marianne Molema en rechts Jannien Doornenbal


Voor de leden waren er twee excursies georganiseerd in het najaar. Aan de Maasplassen in Milsbeek vond buiten de kunstbeurs Keramisto plaats. ‘Wat je allemaal van klei kunt maken is onvoorstelbaar. Er was zoveel inspiratie op te doen’. Hiernaast werd in Apeldoorn Talens Experience Center bezocht met o.a. een rondleiding door de fabriek. 


Ook Marianne Molema, secretaris, is tevreden over het verloop van de lessen en de diverse activiteiten. ‘De deelname en het enthousiasme van onze leden heeft ook een andere positieve impuls opgeleverd. Het afgelopen jaar heeft er een mooie ledenaanwas plaatsgevonden. Bijna alle lessen zitten vol. Alleen op de maandag- en dinsdagmorgen (klei- en keramiekgroep) en de maandagavond (schilder- en tekengroep) zijn nog enkele vrije plekken.’ Voor aanmelding zie de rubriek ‘keitjes’ of de website van KVT Atelier.
Comments


bottom of page