top of page

KVT Atelier opent haar deuren tijdens de "Lichten-voor-de-Vrijheid" tour

In vrijheid leven, beleven, deze vrijheid koesteren en vieren. En erbij stilstaan dat het niet zo vanzelfsprekend is als men soms denkt. Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde hecht hier veel waarde aan door ieder jaar op 5 mei tal van activiteiten omtrent dit thema te organiseren.

Op zondag 5 mei tussen 13.00 en 17.00 uur vindt de ‘Lichten-voor-de-vrijheid tour’ plaats. De ‘Lichten-voor-de-vrijheid tour’ heeft een dubbele betekenis. Uiteraard de namen Lichtenvoorde en vrijheid, maar daarnaast kunstactiviteiten als verrassende ‘lichten’ over vrijheid in een wandelroute.


Er is een aansprekend programma voor elk wat wils opgezet rondom het thema Vrijheid. Dit alles op een route van ca. 1,5 km in en rondom het centrum, waar ook de winkels geopend zullen zijn. Het programma kent o.a. diverse soorten muziek, jeugd (dans-)theater, beeldende kunst, interactieve media, hindernisbanen à la Kamp Koningsbrugge, Kinder- en volwassenpoëzie, eenakters, een belevingsruimte, een expositie over Lichtenvoorde en de vrijheid. Ook zal er uitleg gegeven worden over de betekenis van Klein Engeland met unieke filmbeelden over de Pilotenlijn, waarin Lichtenvoorde een belangrijke speelde en waaraan Lichtenvoordenaren hebben meegewerkt.


KVT Atelier opent haar deuren tijdens deze wandelroute voor bezoekers. Tijdens deze middag zullen er meerdere leden aan het werk zijn. Zij vertellen bezoekers graag over hun werkzaamheden en het KVT Atelier. Kom vooral even gezellig langs!


Comments


bottom of page